PSV-kneus gepakt, slechts 90 dagen stadionverbod
Binnenland

PSV-kneus gepakt, slechts 90 dagen stadionverbod.

De 45-jarige PSV-supporter die afgelopen zaterdag zijn vuisten in het gezicht van een verstandelijk beperkte Feyenoord-fan plantte, is diezelfde avond nog aangehouden. Lang zat de man niet vast, de volgende dag mocht hij alweer naar huis.

Voor straf mag de man zich negentig dagen niet vertonen in of rondom het PSV-Stadion (iedereen in Nederland weet hoe makkelijk zoiets te omzeilen is maar het gaat om het idee). Ter vergelijking: een fakkeltje afsteken levert je anderhalf jaar stadionverbod op.

Conform de reglementen is het aan PSV om de man eventueel langer te weren uit het stadion. De Eindhovenaren moeten dat dan weer doorgeven aan de KNVB. Dan kan het ook nog om een lokaal of een landelijk stadionverbod gaan. De man heeft dan de mogelijkheid om beroep aan te tekenen tegen dit mogelijke besluit. PSV heeft nog niet gereageerd.

Met het voorlopige, door het OM uitgevaardigde, stadionverbod is de zaak nog niet afgedaan. De man zal zich op 2 november bij de politierechter moeten melden om verantwoording af te leggen over zijn daad. Als dat geen excuus aanbieden wordt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →