PSV schopt E-sporter na twee dagen op straat 

17 juli 2017 - 11:49

Wat is er toch mis met het gedrag van digitale voetballers bij profclubs? Opnieuw is er namelijk eentje negatief in het nieuws gekomen. Na een Ajax-fan bij ADO en een Ajacied die de dood van een Sunderland-mascotte diskwalificeerde, is het nu de beurt aan de Playstation-baller van PSV. De Eindhovense club ontsloeg zijn nieuwste digitale aanwinst al na 48 uur wegens een anti-boeren tweet uit 2012.

Wat waren PSV en Tony Kok blij met de onderlinge samenwerking afgelopen vrijdag. Vol trots bracht de topclub uit Brabant het nieuws naar buiten op Twitter: 

De directie was echter vergeten een grondige backgroundcheck te doen en merkte dus niet op dat meneer in 2012 via hetzelfde Twitter de duidelijke boodschap "Allee boeren zijn homo" de wereld inslingerde. Die homofobe boodschap vindt PSV niet leuk, want PSV-supporters gebruiken 'boeren' als geuzennaam. Ook kan niet worden bewezen dat alle PSV-supporters homo zijn.

'Open kaart spelen'

Niet goed over nagedacht dus, al vinden de verantwoordelijken bij de club dat hun niets te verwijten valt: "Om een goed beeld van iemand te krijgen - ook wat betreft online gedrag - is het noodzakelijk dat de andere partij volledig open kaart speelt. En dat is niet het geval geweest", zo staat te lezen in een persbericht.

Hoe dan ook, uiteindelijk werd Tony Kok dus al na twee dagen weer op de keien gegooid. Zijn tweets heeft hij maar meteen verwijderd.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie