PSV stelt ideale Ajax-trainer Bosz aan

PSV stelt ideale Ajax-trainer Bosz aan 

12 juni 2023 - 10:38

Peter Bosz is definitief de nieuwe trainer van PSV. De ervaren trainer heeft een contract voor drie jaar getekend in Eindhoven, waar de supporters ondertussen met veel leedvermaak naar de grote rivaal uit Amsterdam kijken.

Daar Ajax het voetbal heeft uitgevonden, probeert het al maanden tevergeefs argumenten te vinden om Peter Bosz niet aan te stellen. De bij de Amsterdamse achterban bijzonder populaire Bosz was in alles de meest logische kandidaat om aan te stellen na de fiasco’s met Alfred Schreuder en John Heitinga. Elke doofstomme blinde begreep dat ook, maar toenmalig CEO Edwin van der Sar vindt Bosz een eikel en na het vertrek van Van der Sar was het voor data-Duitser Sven Mislintat te logisch om voor Bosz te kiezen.

Ondertussen sloeg PSV door en deden de Boeruhhh precies datgene wat Ajax had moeten doen: Bosz aanstellen. De coach roept nu op de clubwebsite hoe heerlijk warm hij Eindhoven vindt – we zitten dan ook in een hittegolf – en dat hij vol voor de landstitel gaat. De kans dat dat hem gaat lukken, is groot. Feyenoord speelt nagenoeg voor het eerst Champions League en dat is vaak pittig, terwijl Ajax nu in de KKD-pool van de trainers aan het zoeken is en is uitgekomen bij niemand minder dan Maurice Steijn.

Steijn zei meteen ja en dacht volgens onbevestigde bronnen dat het om Ajax Cape Town ging. Tot zijn eigen verbijstering bleek het echter om Ajax Amsterdam te gaan. Na zijn grootse prestaties bij internationale topclubs als Jong ADO, ADO, VVV, NAC, Al Wahda en Sparta lijkt Steijn er dan ook helemaal klaar voor! Briljant bedacht van Mislintat.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml