Psychedelica nemen omdat het moederschap zwaar is 

21 juli 2023 - 14:00

Dat iedere generatie zijn eigen gekke dingetjes heeft is natuurlijk niets nieuws. Maar het lijkt wel steeds gekker te worden. Zo ook bij de dertigers van deze tijd. Waar de dertigers vroeger bezig waren met succes, geld en een eigen huis is de nieuwe generatie dertigers met hele andere dingen bezig zoals: geluk, vrijheid en spiritualiteit. In de nieuwe PowNed-televisieserie 30 en nooit meer … krijgt programmamaker Vera Verzijl een kijkje in het leven van deze bijzondere dertigers.

In de eerste aflevering van 30 en nooit meer ongelukkig volgt Vera verschillende vrouwen in hun zoektocht naar geluk. Geluk is natuurlijk voor iedereen anders, Elise zoekt haar geluk tijdens een truffelceremonie. Haar vriend is kortgeleden overleden en dat verdriet wil ze verwerken tijdens een sessie waar mensen om haar heen aan het kotsen en huilen zijn.

Ook Shinta zoekt haar geluk in de psychedelische middelen. Zij vindt het moederschap soms erg zwaar. Daarom is zij begonnen met microdosing en neemt ze één gram verse truffels: “Het effect is dat je lekker door de dag flowed”. Zij vond het zwaar worden toen haar dochter twee werd en haar gedrag ging spiegelen. Haar vriend vindt het in ieder geval een goed idee: “Ze is een betere moeder geworden”.

Niet elke dertiger zoekt zijn of haar geluk natuurlijk in de psychedelische middelen. Mara zoekt haar geluk liever in de natuur. Daarom is ze naar Wales afgereisd om daar een maand te verblijven in een rainbow gathering. Helemaal terug naar de basics van de natuur: “Een reünie van de familie van de mensheid”. Wat u zich daarbij voor moet stellen? “Daar komen mensen samen met de intentie voor vrede”. Ze drinken het water uit de rivier en bouwen keukens van spullen uit de natuur. Dat kan natuurlijk alleen als je geen werk hebt, anders zit je als een kantoorslaaf achter je computer. Mara ziet dat leven niet voor zich. Gelukkig supporten haar ouders dit idee en krijgt ze een maandelijkse bijdrage om te kunnen voorzien.

Bekijk hier de hele aflevering van 30 en nooit meer ongelukkig. Aankomende donderdag om 21:05 uur 30 en nooit meer bezit op NPO 3.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml