'Psycholoog doodrijder maakte inschattingsfout'
Binnenland

'Psycholoog doodrijder maakte inschattingsfout'.

De psycholoog met wiens auto Rémon W. vrijdag een kind doodreed in Zelhem, heeft een inschattingsfout gemaakt door bij hem thuis af te spreken. Dat vindt een woordvoerder van het kenniscentrum voor forensische psychiatrie en psychologie, het NIFP.

De psycholoog was vrijdag in zijn eentje bij W. op bezoek in het kader van een strafzaak tegen hem, waar hij onder dreiging van W. zijn autosleutels afstond. Met die auto botste W. tijdens het inhalen frontaal op een auto met een gezin, waarbij een vierjarig jongetje om het leven kwam.

Volgens de woordvoerder van het NIFP maakt de rapporteur (in dit geval de psycholoog) de "inschatting of het nodig is het gesprek te laten plaatsvinden in een beveiligde setting, zoals een rechtbank of een kantoor van de reclassering". Het is eerder uitzondering dan regel dat forensisch psychologen en psychiaters dergelijke gesprekken onder begeleiding voeren. Ook wordt de politie doorgaans niet ingelicht, schrijft het AD.

Maandag besloot de onderzoeksrechter in Arnhem dat W. langer in voorarrest blijft, vanwege verdenking op doodslag en het risico op herhaling. De moeder van W. meende dat haar zoon eerder te vroeg is vrijgelaten. Ook had Reclassering Nederland een negatief advies uitgebracht over zijn vrijlating.

Alle artikelen geladen. Overzicht →