Puber (15) 'parkeert' gestolen auto in voortuin na wilde achtervolging

Puber (15) 'parkeert' gestolen auto in voortuin na wilde achtervolging 

19 december 2022 - 14:47

Maar hij had dan ook geen rijbewijs natuurlijk. Een 15-jarige jongen uit Heerhugowaard die in een gestolen auto reed is gisteravond door de politie bij zijn nekvel gepakt na een wilde achtervolging tussen Enkhuizen en Lelystad.

De auto was een aantal dagen eerder als gestolen opgegeven na een woninginbraak en kwam onder de aandacht van de politie toen het Automatic Number Place Recognition (ANPR)-systeem, dat kentekens registreert, de gestolen auto registeerde op de N307.

Je kunt ook niks meer tegenwoordig... De bestuurder wist aan de opgetrommelde agenten te ontkomen en ging er met zeer hoge snelheid vandoor. Hierop begon een achtervolging. Ondanks de gladheid reed de bestuurder met zeer hoge snelheid richting de stad, waarbij hij schade maakte aan een wegafzetting.

Uiteindelijk verloor hij in een woonwijk de controle over het stuur en reed hij een tuin op de Schermer in Lelystad in. De achtervolging ging daarna te voet verder. Een aantal tuinen verder wisten agenten de puber aan te houden om hem achter slot en grendel te gooien. Hij schijnt nog steeds vast te zitten (maar voor hoe lang?).

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml