Pubers 'slopen' Scheveningen
Binnenland

Pubers 'slopen' Scheveningen.

Een groep van zo'n vijftig jongeren uit Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam heeft gisteravond huis gehouden in het prachtige Scheveningen. Nadat agenten de jongeren van de boulevard verdreven hadden, kregen zij speciale politiebegeleiding in de tram.

Zo is het dus gesteld met de jeugd in Nederland. Op een onschuldige zondagavond liep de groep op de boulevard van Scheveningen om vervolgens met vuurwerk en eieren te smijten.

Herres op Skiffa

Ze hadden op sociale media opgeroepen tot 'Herres op Skiffa', dat schijnt 'straattaal' te zijn voor 'Scheveningen kapot maken'. Waarom in vredesnaam is niet bekend. Wel dat het al de derde keer was dat er afgesproken werd.

De opgetrommelde agenten konden deze gevalletjes kansloze jeugd van de boulevard verdrijven en dwingen tram 9 naar Den Haag Centraal te pakken. In de tram ging het echter opnieuw mis: iemand vond het nodig om aan de noodrem te trekken (want dat is stoer). Hierop nam de politie de controle van de tram over, lieten ze de 'normale reizigers' uitstappen en kon er naar Den Haag CS gereden worden.

Minderjarigen

Daar aangekomen werd iedereen gefouilleerd en dat bleek nodig ook: acht mensen werden opgepakt voor vuurwerkbezit en vijftien personen ontvingen een prent voor zwartrijden. De meesten zaten in de leeftijdscategorie van 14-17 jaar. Enkelen waren zelfs 12-13, meldt Regio15.

Alle artikelen geladen. Overzicht →