Purmerendse PVV-kandidaat keert partij de rug toe, want islam
Binnenland

Purmerendse PVV-kandidaat keert partij de rug toe, want islam.

Najaaa, amper een half jaar geleden was Zayhira Simmons samen met Geert Wilders nog te bewonderen op een prachtig genomen foto en werd zij omschreven als een 'topkandidaat'.

Zes maanden later verlaat Simmons de partij via de achterdeur met als reden een onderwerpkeuze die zichzelf tot vervelens toe herhaalt: moslims. 

Met haar goed bedoelde ingebrachte punten werd naar eigen zeggen helemaal niets gedaan. Simmons wilde het graag hebben over belangrijke punten die in Purmerend de aandacht verdienen. Dat betreffen woningnood, schoolzwemmen, veiligheid en groenonderhoud.

De PVV-fractie in de Noord-Hollandse stad keek vermoedelijk vreemd op bij de afwijkende inbreng van Simmons. In de aangedragen onderwerpen kwam het woord islam (volgens de kandidaat zijn moslims het probleem niet in de gemeente) niet één keer voor. 

Dat viel op zijn zachtst gezegd niet lekker bij de landelijke PVV-fractie, daar gaat het vrijwel alleen maar over drie dingen: moslims, moskeëen en/of islam.

Het duurde dan ook niet lang voordat Simmons vanuit de PVV-fractie van de provinciale staten te horen kreeg dat het beter was dat zij op zou stappen. Daarop ze besloot ze de eer aan zichzelf te houden en de partij te laten voor wat het is.

Alle artikelen geladen. Overzicht →