PvdA en GroenLinks hopen op politieksucces met huwelijk

PvdA en GroenLinks hopen op politieksucces met huwelijk 

19 juli 2023 - 11:51

De PvdA en GroenLinks hebben weinig politieksucces. Daarom hebben ze besloten om samen de Tweede Kamerverkiezingen in te gaan. Misschien denken ze dan wel stemmen binnen te halen. De mensen op straat in Rotterdam hebben er in ieder geval een mening over.

Op de Rotterdamse markt zijn de meningen nogal uiteenlopend: “Het is een goed idee, als je samengaat dan ben je ook veel sterker. Je kan ook meer macht naar je toe trekken”. Al gaat deze man helemaal niet links stemmen. Hij stemt op Wilders: “Ik ben trots op Wilders”. Er zijn meer mensen die niet meer op de PvdA stemmen: “Ik stem al heel lang niet meer op de PvdA. Ik vind ze achteruit gaan met alles waar ze meekomen. Ze gaan gewoon achteruit”. Het huwelijk tussen de linkse partijen gaat daar voor deze mensen geen verandering in brengen.

Opiniepeiler Maurice de Hond denkt dat het een goede beslissing is: “Voor beide partijen kan dat electoraal gunstig uitwerken. Dat hebben we ook gezien bij de provinciale verkiezingen”. Maar of de trouwe stemmers er echt blij mee zijn is natuurlijk maar de vraag: “Voor de leden geldt wel dat er veel enthousiasme is. Voor de achterban is het er ook maar niet in die mate als bij de leden”.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml