PvdA en SP laten 'anti-racisme demo' schieten 

30 januari 2018 - 12:33

Demonstreren tegen racisme in Nederland: een initiatief dat heel nobel is, maar ondertussen steeds meer wordt gekaapt door extreemlinksche menschen en op een heksenjacht op de politieke partijen PVV en Forum voor Democratie begint te lijken. 

Dit blijkt al uit de slogan van dit jaar 'Geen racisten in de Raad', waarmee die twee partijen worden bedoeld. De PvdA heeft het 21 maart Comité daarom met klem verzocht om dit aan te passen, iedereen heeft tenslotte recht op zijn of haar mening, maar dat was aan dovemansoren gericht.

De PvdA - en ook de SP - trekken zich daarom terug, zo is vandaag bekend geworden. De PvdA vindt "dat het doel van de dag overschaduwd wordt' en volgens de SP is de maatschappelijke discussie over racisme "te veel op de achtergrond verdwenen".

Eerder maakte ook al de Partij voor de Dieren bekend de demonstratie aan zich voorbij te laten gaan. Wat GroenLinks gaat doen - die partij twijfelde immers net als de PvdA en SP ook over de deelname - is nog niet duidelijk.

Zo verliest het 21 maart Comité bij de demonstratie steeds meer politieke steun. Gelukkig zijn er altijd partijen die het initiatief ondanks alles wél steunen. Wat dacht u van Sylvana Simons' BIJ1, DENK, of de Rotterdamse (en Haagse) islampartij NIDA? Genoeg belangstelling dus.

Dat er partijen zijn die zich teruggetrokken hebben maakt dus eigenlijk helemaal niks uit. Sterker nog, die kunnen worden gemist als kiespijn, zoals de 'anti-fascisten' van Antifa laat weten:  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie