PvdA-fractie: Psst, burgers, gratis geld?
Binnenland

PvdA-fractie: Psst, burgers, gratis geld?.

Pak uw koffers en verhuis naar Koggenland, want de gemeente wil het overschot op de jaarrekening verdelen over de inwoners van de gemeente. Als het aan de PvdA-fractie ligt, dan. 

Het gaat goed met de gemeente en de PvdA-fractie grijpt dat aan om een amendement voor gratis geld in te dienen: "In tegenstelling tot de donkere wolken die door het college en de coalitiepartijen werden verwacht is er geen vuiltje aan de lucht. (...) Alle mogelijke risico’s zijn nauwgezet in kaart gebracht en zelfs als deze zich allemaal tegelijk zouden voordoen, dan nog blijft Koggenland in financieel opzicht fier overeind staan", aldus de lokale fractie.

Daarom kan het geld best terug naar de burger: "Er is genoeg gespaard. Een gemeente is geen commerciële instelling", schrijven de PvdA'ers volgens RTV NH. Door de jaarlijkse gemeentebelastingen volgend jaar eenmalig te verlagen zou het geld moeten terugvloeien. Voor u uw koffers pakt: de overgebleven 656.438 euro op de jaarrekening zou verdeeld over het aantal inwoners zo'n 29 euro korting opleveren per inwoner. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →