PvdA-GL-verkiezing Frans Timmermans nu al grote chaos

PvdA-GL-verkiezing Frans Timmermans nu al grote chaos 

15 augustus 2023 - 10:50

Het heeft de ambitie om het land te leiden, maar het krijgt de eigen administratie niet eens op orde. Leden van partijcombinatie PvdA-GroenLinks mogen deze week stemmen over de vraag of zij Timmermans wel of niet als lijsttrekker willen. Nu blijkt dat leden die van beide partijen lid zijn twee keer kunnen stemmen.

Na allerlei berichten hierover op X (twitter natuurlijk) werd dit eerst door de linkse combinatie ontkend, maar na doorvragen van De Telegraaf werd het uiteindelijk toch toegegeven. Ben je dus én lid van de PvdA én lid van GroenLinks (waarom je dat zou zijn, geen idee, maar daar gaat het nu niet om) dan kan je via beide partijen aangeven of je Frans Timmermans een geschikte kerel voor de partij vindt, of niet. Een dubbelstem dus!

Onder de leden is daar ophef over ontstaan. Op deze manier is de stem van het ene lid meer waar dan de stem van een ander lid. Van een eerlijke stemming is dus op voorhand al geen sprake meer. Maar, zoals het een goede linkse partij betaamt, worden de problemen gebagatelliseerd in plaats van aangepakt. "Het gaat waarschijnlijk om marginale aantallen”, aldus een woordvoerder van de linkse partijen tegen de T. "Mensen die snel lid worden, mogen ook niet zomaar stemmen. Je moet eerst een tijdje lid zijn voor je kunt stemmen.”

Nou, lekker dan. Zo kan elk probleem wel opgelost worden. Doen alsof ze niet bestaan, terwijl je niet eens in kaart hebt hoeveel mensen lid zijn van beide partijen. Op de keper beschouwd maakt het natuurlijk ook geen hol uit. De PvdA en GroenLinks laten Frans Timmermans uiteraard met een Noord-Koreaanse uitslag deze verkiezing winnen. In hun ogen is de klimaatpaus namelijk een soort linkse zonnegod, een dikke kroonprins van de Nederlandse politiek, de redder des vaderlands, de Fidel Castro van de polder.

De rest van Nederland weet echter wel beter. Op naar de oppositie Fransje!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml