PvdA-leden willen ruimer kinderpardon
Binnenland

PvdA-leden willen ruimer kinderpardon.

PvdA-leden streven onder leiding van Esther van Dijken naar een partijcongres, om daar steun te verwerven voor een ruimer pardon.

Vorige week verklaarde de PvdA nog dat een congres voorlopig nog niet aan de orde was, maar gisteren kondigde Van Dijken aan dat ze zich daar niet bij neerlegt, weet het AD. Het gesteggel binnen de partij is onwenselijk, maar "het moet maar" volgens het activistische PvdA-lid (ze zijn er nog), voor de kinderen.

Oppositie werkt niet mee

Ook D66, GroenLinks, ChristenUnie en SP zijn not amused. Waar de Partij van de Afhakers pretendeert te strijden voor een ruimer pardon, weigert ze mee te werken achter het plan van het oppositieblok voor verruiming. Daarom besloten de partijen gisteren om het huidige plan van de PvdA te dwarsbomen, om nog eens nader onderzoek te doen naar de grensgevallen van het kinderpardon.

'Krokodillentranen'

PvdA-Kamerlid Attje Kuiken hekelt de houding van de oppositiepartijen. "Met het pardon hielpen we 1.600 kinderen. Grensgevallen zijn er altijd. Maar door dit gedoe worden kinderen in de steek gelaten." Haar commentaar werd ontvangen met gejoel in de Kamer. " Als ze dat vindt, had ze ons moeten steunen'', meent Linda Voortman van GroenLinks.

Alle artikelen geladen. Overzicht →