PvdA-plan: inburgeren in niet ingeburgerde wijk 

06 februari 2018 - 15:09

Den Haag heeft nog wat miljoenen in de gemeentekas liggen. PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh wil dat geld graag over de balk smijten zinvol besteden. Hij opent daarom vandaag in de Schilderswijk 't Haagse Huisje, als onderdeel van project 'SamenHaags'.

Maar liefst zeven miljoen euro belastinggeld heeft Baldewsingh hiervoor ontvangen. Het is de bedoeling dat duizend nieuwe Nederlanders, met en zonder bijstandsoutkiering, die het zelfstandig niet is gelukt in te burgeren in ons land, alsnog perfect gaan inburgeren.

Saillant trouwens dat de bedenkers daar uitgerekend een Nederlandse shariawijk voor uitkiezen, als ergens toch wel blijkt dat het met integratie totaal de verkeerde kant is opgegaan is het daar wel.

Afijn, we geven de initiatiefnemer het voordeel van de twijfel. Veertig weken lang krijgen hulpbehoevende personen Nederlandse les, maatschappelijke stages en kunnen zij met een speciaal ontwikkelde app in contact komen met Nederlanders die zich daarvoor hebben opgegeven.

Baldewsingh toont zich een enthousiast man, heeft duidelijk een doel voor ogen. "Dat de participatie van mensen met een migratieachtergrond achterblijft, draagt bij aan de tweedeling in de stad. Dit is een ontwikkeling die ik wil keren."

Off-topic: waarom denken politici altijd dat termen als 'acceptatie', 'samensmelting' en 'verbinding' aan u opgedragen kunnen worden? Dat besluit u toch gewoon zelf?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie