PvdA: vernoem nieuwe straatnamen naar migranten 

05 maart 2018 - 09:53

Ondanks dat meer dan de helft van de inwoners in Amsterdam allochtoon (mogen we dat woord nog wel gebruiken, moraalpolitie?) is, is de stad volgens de PvdA allesbehalve het toonbeeld van een multiculturele samenleving.

Om dat te veranderen, komt raadslid Sofyan Mbarki met een geschikte oplossing. Wat zou het fijn zijn als er bij nieuwbouwwijken rekening wordt gehouden met al het goede dat migranten aan ons land toevoegen. Daar zouden zij zelfs straatnamen voor moeten krijgen.

Momenteel is er een adviescommissie die voor het bedenken van een straatnaam een aantal criteria hanteert, Een van die regels is dat een straatnaam in fatsoenlijk Nederlands uit te spreken is. Mbarki wil dat die regel(s) wordt/worden aangepast.

Aanbevelingen voor nieuwe straatnamen

Het Meertens onderzoeksinstituut, dat zich bezighoudt met de bestudering en documentatie van Nederlandse taal en cultuur, moet van Mbarki alle reeds bestaande straatnamen in kaart brengen om vervolgen met aanbevelingen te komen over welke nieuwe straatnamen het multiculturele Amsterdam eer aan zouden doen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie