'PvdA wil goedkoper wonen'
Binnenland

'PvdA wil goedkoper wonen'.

De PvdA wil mogelijk eindelijk hun partijkantoor in een grachtenpand in Amsterdam verlaten. Door de enorme verkiezingsnederlaag moet er gesneden worden in de kosten, 'wonen' in het centrum van Amsterdam, zou dan wel eens als eerste geschrapt kunnen worden. 

Dat liet leider Lodewijk Asscher weten bij BNR. Den Haag zou volgens hem een optie zijn, op die manier kunnen medewerkers van de fractie en het partijkantoor snel schakelen. 

Door de nederlaag gaat de subsidiekraan voor de socialiste flink dicht. "Voor het partijkantoor geldt hetzelfde als voor de organisatie in Den Haag dat er wordt nagedacht over hoe we ons moeten voorbereiden op de nieuwe situatie", aldus Asscher. 

Er is al jaren kritiek op het pand in Amsterdam. Of de PvdA nu van de grachtengordel naar een volkswijk in het Haagse gaat, is nog maar de vraag. "Ik vind het sowieso goed als de PvdA zichtbaar is in wijken als de Schilderswijk. Maar dat hoeft niet altijd met kantoren. De organisatie van onze partij is ondergeschikt aan onze doelen", laat Asscher weten. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →