PvdA WOEST om 'racistische' cartoon Leefbaar R'dam
Raar

PvdA WOEST om 'racistische' cartoon Leefbaar R'dam.

De PvdA heeft schuimbekkend van woede gereageerd op een door Leefbaar Rotterdam gemaakte cartoon over de, in hun ogen, mislukte integratie in Nederland. Het omschrijft de spotprent als "naar racisme neigende vuilspuiterij".

Rotterdams PvdA-gemeenteraadslid Marco Heijmen is des duivels, weet RTV Rijnmond. "Ik vind het een walgelijke cartoon, naar racisme neigend. Je ziet Turkse Nederlanders die op een heel lelijke manier worden afgebeeld. En daartegenover dan een groep blanke, kwetsbare Rotterdammers. Als je zo denkt een bijdrage te leveren aan het integratiedebat, dan ben je echt niet goed bij je paasei."


Raadslid Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam kan wel lachen om de aantijgingen van Heijmen. "Ik kan hier helemaal niets mee. Het is een cartoon en die mag scherp zijn. Meneer Heijmen moet maar even terug naar onze burgemeester, ook van PvdA-huis. Die heeft onlangs nog gezegd dat als je het niet kan hebben dat humoristen een krantje maken, dan rot je maar op."

Integratiedebat

Het door Leefbaar Rotterdam georganiseerde integratiedebat vindt plaats op maandag 29 mei in de Walhalla Kantine op Katendrecht. Van de partij zijn onder andere Ebru Umar en Wierd Duk.

Alle artikelen geladen. Overzicht →