Upd: Marleen Barth treedt terug als PvdA-senator
Binnenland

Upd: Marleen Barth treedt terug als PvdA-senator.

PvdA-prominent Marleen Barth maakt zich door haar privé-escapades langzamerhand onmogelijk bij haar eigen partij. Eerst kwam het nieuws al naar buiten dat ze bij de gemeente liep te bedelen om met haar man 'goedkoop' een ambtswoning te kunnen huren, nu blijkt ze ook nog eens lekker te genieten van vakantie terwijl haar collega's keihard werken.

Deze week werd bekend dat de senaatsfractievoorzitter van de arbeiderspartij verblijft op een chique vakantiebestemming op de Malediven. Nu horen wij u denken: mag dat niet dan? Nou, niet als haar collega's keihard zitten te zwoegen over de donorwet van Pia Dijkstra. In plaats van mee te doen zit mevrouw dus lekker een cocktailtje onder de zon weg te drinken.

Haar collega-bestuurders hebben het volgens het AD dan ook helemaal met haar gehad. Daarnaast is het ook nog behoorlijk hypocriet, want vakanties op de Malediven zijn niet goedkoop.

Eerder werd bekend dat ze ondanks haar salaris en het wachtgeld van manlief Jan Hoekema (ex-burgervader van Wassenaar) eigenlijk niet de 1.400 euro huur kan ophoesten voor de ambtswoning waar de twee in wonen. 

Ze stuurde daarom zonder enig gevoel van schaamte een e-mailtje naar de gemeente, met daarin het verzoek de huur met vierhonderd euro per maand te verlagen. Die ging daar overigens niet op in.

Update 11.56 uur:

Alle ophef is Marleen Barth niet in de koude kleren gaan zitten. De Partij van de Arbeid meldt zojuist dat ze per direct is teruggetreden uit de Eerste Kamer. "Ik betreur het zeer dat er over mijn afwezigheid zoveel beroering is ontstaan. Ik heb hierin een verkeerde afweging gemaakt", laat ze weten in een verklaring.

Alle artikelen geladen. Overzicht →