PvdA'er Nijboer hekelt woke-kletskoek GroenLinks

PvdA'er Nijboer hekelt woke-kletskoek GroenLinks 

01 augustus 2023 - 15:02

Henk Nijboer is links maar toch verstandig. Deze linkse rakker van veertig met een hoofd nog altijd zonder gezichtsbeharing heeft zijn conclusies getrokken nu PvdA en GroenLinks samengaan. Hij gelooft er geen snars van dat Brusselbol Frans Timmermans en Jesse Klaver iets goeds kunnen brengen voor Nederland. Volgens hem ontbreekt het aan realiteitszin.

En deze opmerking van Nijboer is dan meteen weer erg realistisch. In een lange afscheidsbrief zet hij uitgebreid uiteen waarom hij zegt: Jongens, tabee, ik kap ermee. Het komt erop neer dat hij vindt dat de linkse combinatie te veel en te snel wil. Het is natuurlijk ook allemaal erg leuk, het moralistisch hoog van de toren blazen door de linkse hoofdstedelijke woke-elite die de hele samenleving hun in hun ogen hoogdravende idealen over klimaat, lhbtiq en diversiteit wil opleggen, maar wat heeft de middengroep daar precies aan? Wat Nijboer goed doorheeft en in duidelijke bewoording in zijn afscheidsbrief opschrijft, is dat de mensen in middengroep met hele andere zaken bezig zijn en behoefte heeft aan een betrouwbare overheid dat het land stapje voor stapje vooruit helpt.

Deze middengroep wil natuurlijk ook een beter klimaat, meer acceptatie en minder polarisatie, maar wil ook vooral normale oplossingen voor de problemen die er zijn. Een overheid die uitvoert wat het belooft. Minder woke, dichterbij de mensen. Zo schrijft hij: "Ik hoop dat het de nieuwe fractie lukt om een serieus en geloofwaardig antwoord te vinden op de moeilijke problemen van deze tijd, ook op thema’s die voor linkse politici ongemakkelijk zijn." En: "Voor het vertrouwen van mensen is realiteitszin nodig. Met bescheiden, geloofwaardige beloftes om het leven elke dag een stukje beter te maken."

Het is een regelrechte aanklacht tegen GroenLinks, dat bevolkt is door witte linkse meisjes uit de hoofdstad die vanuit de collegebanken een morele superioriteit denken te hebben, maar geen idee hebben hoe de echte wereld eruitziet. Nijboer, een financieel goed onderlegd Kamerlid dat de afgelopen elf jaar jaar naast Omtzigt en Renske Leijten met zijn voeten in de modder heeft gestaan, heeft natuurlijk helemaal geen zin om deel uit te maken van de groep van Klaver en zijn luchtfietsers. Je zou maar hele dagen moet discussiëren met mensen die zich in het weekend aan asfalt vastplakken en elke witte man als vijand beschouwen.

In zijn brief schrijft hij zich dan ook zorgen te maken over de politieke koers. Hij noemt het immigratiebeleid waarop volgens hem gehandeld moet worden, het klimaatbeleid dat niet zomaar bij de mensen door de strot geduwd kan worden en op draagvlak moet kunnen rekenen en een gedegen financieel-economisch beleid. "Voor mij geldt nog altijd het adagium van Drees: ’Niet alles kan, en zeker niet alles tegelijk’”, aldus Nijboer. Goed gezegd en het is meteen duidelijk waar de schoen in de partijcombinatie met GroenLinks wringt. Klaver heeft zich nooit door enige vorm van realiteitszin laten belemmeren.

En daarmee verliest de Kamer weer een kundig Kamerlid. Iemand die namens de PvdA het woord voerde over tal van economische en financiële onderwerpen, altijd oog had voor de gewone man en zich hard inzette voor zijn geboorteregio Groningen. Het vertrek van Nijboer is zonde, maar we kunnen hem geen ongelijk geven.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.