PvdD bedenkt nieuwe wet in strijd tegen onverdoofd slachten 

16 maart 2018 - 12:33

Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren gaat het opnieuw proberen: het stoppen van dierenleed door onverdoofd slachten. Een nieuwe initiatiefwet hiertoe ligt ter beoordeling bij de Raad van State.

Een eerdere poging om het tegengaan van het slachten van dieren zonder verdoving, iets dat in bepaalde culturen zoals u weet niet alleen heel gewoon, maar zelfs noodzakelijk is, strandde in 2012 in de Eerste KamerEen meerderheid van VVD, CDA, D66, PvdA, ChristenUnie, SGP en een deel van GroenLinks vond een totaal verbod te ver gaan. 

Protesten uit joodse en islamitische hoek

Destijds leidde dit ook tot grote protesten uit joodse en islamitische hoek, want dierenleed of niet, dit gaat tegen de vrijheid van godsdienst in weet u wel? Vandaar dat Thieme ditmaal eerst even de Raad van State, het adviesorgaan van de overheid, raadpleegt.

Desondanks verwachten wij ook dit keer weer een hoop ophef, want wij westerlingen houden veel te weinig rekening met bepaalde religies. In de nieuwe wet gaat het nog steeds om een totaalverbod, maar is er wel een overgangsperiode van vijf jaar aan toegevoegd zodat slachterijen na te zijn bekomen van de schrik zich netjes kunnen aanpassen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie