PvdD en PvdA eisen hertelling in Zaanstad en Velsen
Binnenland

PvdD en PvdA eisen hertelling in Zaanstad en Velsen.

Want wellicht is er onzorgvuldigheid ingeslopen op de stembureaus. Zou Thierry Baudet dan toch gelijk hebben wanneer hij stelt dat een en ander niet helemaal helder verloopt? Nadat de Partij voor de Dieren vorige week al op een hertelling doelde nadat bekend werd dat het slechts één stem te kort kwam voor een restzetel in de gemeenraad in Zaanstad, volgt nu ook de PvdA.

De sociaaldemocraten vermoeden dat er ernstige fouten zijn gemaakt bij het tellen. Lijsttrekker Marianne Steijn smeekte daarom afgelopen vrijdag, toen de uitslagen definitief gepubliceerd werden, al om een hertelling.

Morgenavond vindt er een raadsvergadering plaats in de twee gemeenten. Dan wordt bekend of de hertellingen er inderdaad gaan komen.

Mooi om te vermelden is dat er afgelopen vrijdag in de gemeente Medemblik al een hertelling plaatsvond. Dat leidde zo waarachtig tot een herverdeling. Bij GroenLinks werd er een zetel afgehaald en de lokale partij BAMM enterde de raad. Misschien toch niet zo vreemd, die vermoedens van de heer Baudet. Of er werken op stembureaus gewoon mensen die niet hebben opgelet bij hoofdrekenen, maar dat lijkt ons niet waarschijnlijk.

Alle artikelen geladen. Overzicht →