PvdD harkt halve ton binnen voor koe 

01 februari 2018 - 17:25

Een koeienleven is dierfanaten blijkbaar veel waard, want er is inmiddels via een door de Partij voor de Dieren opgezette inzamelingsactie al bijna een halve ton binnengehaald om twee koeien van het slachthuis te redden.

Koe Hermien en haar zus ontsnapten toen veehouder Jansen uit Lettele zijn dieren op transport naar de slager wilde zetten. Zuslief werd gevangen, maar Hermien trok de wijde wereld in op zoek naar een beter leven.

Wat een ongelooflijke feel good story is dit toch. Dat vond de Partij voor de Dieren nou ook en zette een inzamelingsactie op om beide koeien van de terreur der mensen te redden.

U bent ook ontroerd, want ondanks dat u straks bij de plaatselijke Albert Heijn of Jumbo weer uw biefstuk. entrecote of ribeye gaat scoren, stortte u inmiddels al ruim 48.000 euro om deze koeien onder te brengen bij koeienrusthuis De Leemweg in Friesland. 

Maar hoe gaat het nu met koe Hermien? De politiek roept u op haar met rust te laten, want ze is gestrest: "Blijf weg uit de bossen en laat het aan de experts over. Des te eerder kunnen we Hermien samen met haar zus naar haar opvanglocatie brengen", aldus Tweede Kamerlid Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren.

We hebben best te doen met Ouwehand, het Kamerlid verklaart dat koe Hermien en Zus maatjes zijn. Hoe kan een Kamerlid dit nu weten?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie