PVV Brabant: 'Geef Boa's vuurwapens vanwege wolf'

PVV Brabant: 'Geef Boa's vuurwapens vanwege wolf' 

11 juli 2023 - 16:00

Oh jee laat het de Partij voor de Dieren niet horen! De PVV in Noord-Brabant wil de zoals ze heten 'groene boa's' in de provincie een vuurwapen geven, zodat ze zichzelf kunnen beschermen tegen een eventuele aanval van een ultragevaarlijke wolf. 

De PVV (en ook de VVD) pleiten er al langer voor om de boa's die namens Samen Sterk in Brabant (SSiB) in de natuur actief zijn vuurwapens te geven om hun werk te kunnen uitvoeren. De inspecteurs houden zich onder meer bezig met de bestrijding van stropers en dumping van drugsafval in de natuur.

"Daar komt nu het incident van zondag in Drenthe bij", zegt PVV-Statenlid Maikel Boon, die naar aanleiding hiervan schriftelijke vragen heeft gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten. Volgens de PVV heeft het voorval "aangetoond dat de groene boa's van SSiB uitgerust moeten kunnen worden met vuurwapens" om "snel en daadkrachtig" te kunnen handelen als ze in een vergelijkbare situatie zouden belanden.

Leuk, maar dat is niet zo fijn voor de diertjes nietwaar? "De discussie over het wel of niet uitrusten met een vuurwapen van de groene boa's loopt al jaren", zegt Boon. "Stel dat iemand van de SSiB wordt aangevallen door een wolf of zelfs door een roedel, wat heeft diegene dan om zich te beschermen? Alleen een portofoon, een wapenstok en handboeien. En soms een hond." De PVV'er benadrukt dat het vuurwapen louter bedoeld zou zijn voor zelfverdediging. "We willen geen cowboys of jagers laten rondlopen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml