PVV en FvD ageren tegen megamoskee Amsterdam
Binnenland

PVV en FvD ageren tegen megamoskee Amsterdam.

Nog een paar jaar geduld vrienden, dan kunt u in Amsterdam-Noord gaan genieten van een hyper futuristisch bouwwerk: één van de allergrootse islamitische gebedshuizen in Nederland. Moskeetje nummer negen alweer in de hoofdstad (volgens Wikipedia dan, Google toont er inmiddels meer).

De Boven IJ-moskee, zoals het prachtige islamitische bouwwerk gaat heten, zal binnen een paar jaar de hele wijk Elzenhagen Zuid overschaduwen. We hebben het hier over de grootste moskee van de stad, en zo mogelijk de grootste van Nederland.

Maar waarom komt er nu weer een moskee bij? Hebben we er daar zo langzamerhand nog niet genoeg van? Dat laten we maar even in het midden. In Enschede is men ook al begonnen aan de start van een megamoskee. Daar gaat men zelfs een stapje verder, de gebedsinstallatie is daar al getest. Speciaal voor de hardcore geloofsgenoot die wanneer hij zijn oogjes dichtknijpt, zich rondjeslopend om een steen in Mekka moet wanen.

PVV en FvD

Als het aan PVV-politicus Machiel de Graaf ligt gaat die extra dosis islam er nooit komen. Hij
schrijft op Twitter: "Geen megamoskee in Amsterdam-Noord! Invloed van Erdogan terug naar nul. Als we ons land willen behouden, moeten we deïslamiseren."


Ook Forum voor Democratie is tegen de komst van het islamitische paleis. De democratiehaters van D66 zijn juist voor. Dat is trouwens die partij die door middel van een spoedproces het referendum op zeer korte termijn van u af wil pakken, maar daar gaat het nu niet over.

Naar verluidt ligt Job Cohen al in een kampeertentje de wacht de houden, zodat hij er als eerst een vers bakkie muntthee naar binnen kan werken. Ook Arnoud van Doorn schijnt gesignaleerd te zijn, hij houdt Job warm en probeert daarnaast wanhopig sharia in te voeren op twee stoeptegels.

Alle artikelen geladen. Overzicht →