PVV moet bedrag graaiend ex-lid volledig dokken  

15 december 2017 - 17:33

Deze dag is al met al behoorlijk zuur voor de PVV. Eerder bleek al dat de partij zich compleet heeft vergist in de nieuwe lijsttrekker voor de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen, net kreeg de fractie in Limburg ook nog eens te horen dat het bijna 179.000 euro terug moet betalen omdat ex-lid Michael Heemels dat achterover heeft gedrukt. 

De PVV verzette zich hevig tegen deze beslissing van de Provinciale Staten van Limburg, maar dat mocht niet baten. Het bedrag dient 'gewoon' in termijnen tot 2023 teruggestort te worden.

Die 179.000 euro was bedoeld ter ondersteuning van het fractiewerk. Maar in plaats daarvan bekostigde toenmalig fractievoorzitter Heemels met uw belastinggeld tussen 2012 en 2016 zijn verslaving aan drank en drugs en maakte hij dure uitstapjes. 

Toen de PVV de fraude vorig jaar ontdekte werd hij direct op non-actief gesteld en kwam er een strafrechtelijk onderzoek, waarna de rechtbank in Maastricht hem in oktober een celstraf van anderhalf jaar oplegde.

Zijn advocaat vond dat er te weinig 'rekening gehouden werd' met het feit dat hij door zijn drank- en drugsverslaving een rotleven heeft gehad. Hij ging dan ook in hoger beroep.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie