PVV schrapt Rutte-hater van lijst
Binnenland

PVV schrapt Rutte-hater van lijst.

Rucphen, dat kennen we nog ergens van. Even zoeken. Ah, het Noord-Brabantse dorpje werd polder- en landelijk nieuws na een interview met Shirley Keppens.

Rucphen is ook de woonplaats van het PVV kandidaat-raadslid Marie-Louise Kelderman. Althans, voormalig kandidaat-raadslid. Kelderman uitte in het verleden middels haar Facebookpagina ongewenst commentaar op allemansvriend Mark Rutte. Dat ontdekte Omroep Brabant gisteren.

Zo postte ze op 22 november 2014 een foto waarop de minister-president te zien is, met een touw ernaast. Rechtsboven staat de tekst: 'Deel als je die gek ook wil opknopen'.

Maar Kelderman heeft meer op haar kerfstok, zo blijkt zij lid van de pagina van de extreemrechtse groep de Nederlandse Volksunie en de anti-islam betogers Identitair Verzet. Naar aanleiding van de ontstane ophef heeft de PVV Noord-Brabant besloten per direct afscheid te nemen van Kelderman.

Waarom dit niet eerder opgemerkt is? Tegenover Omroep Brabant verklaart Statenlid Patricia van der Kammen: "Alle kandidaten zijn gegoogeld, maar helaas hebben we dit niet gezien."

Alle artikelen geladen. Overzicht →