PVV: Werknemers pesten = onzin
Binnenland

PVV: Werknemers pesten = onzin.

Volgens de PVV klopt er geen jota van de verhalen die twee medewerkers van de partij onlangs de wereld in hielpen. Zij zouden naar eigen zeggen 'als blanke slaven' behandeld zijn gedurende hun werkzaamheden en sleepten de partij voor de rechtbank.

Voor het leed dat hen volgens de twee is aangedaan eisen zij een financiƫle compensatie van gezamenlijk 549.000 euro. Waar de PVV zegt dat er vorig jaar geen enkele schriftelijke klacht is vastgelegd, zegt een van de werknemers deze wel degelijk te hebben gemeld. Hij zegt: "Ik ben bij de partij gebleven omdat ik dacht dat mijn situatie op den duur zou verbeteren. Ik ben als een hond behandeld. In de hoek getrapt, afgezeken." Daarnaast denkt de man niet snel meer een baantje te kunnen vinden aangezien hij als PVV'er bekend staat: "Mij wacht het UWV."

De advocaat van de PVV, Naomi Dempsey, stelde vandaag dat 'er geen enkel bewijs is'. "Er moest hard gewerkt worden, maar niet buitensporig," zo zegt de raadsvrouw. Binnen vier weken doet de rechter volgens het AD uitspraak.

Alle artikelen geladen. Overzicht →