Bosma wil 'landverrader' Ollongren achter tralies
Binnenland

Bosma wil 'landverrader' Ollongren achter tralies.

De PVV heeft zichzelf weer eens belachelijk gemaakt in de Tweede Kamer. Tijdens een ellenlang pleidooi over wat voor foute uitspraken D66-minister Kajsa Ollongren in haar tijd als wethouder en locoburgemeester van Amsterdam heeft gedaan, stelde Martin Bosma voor haar dertig jaar de bak in te gooien. Want dat is het lot dat is weggelegd voor landverraders!

Ollongren zou namelijk gezegd hebben dat wanneer de PVV de verkiezingen zou winnen, Amsterdam "een onafhankelijke republiek" zou moeten worden. 'Landverraad', aldus Bosma. Haten op de islam-criticasters van de PVV? Dat kan natuurlijk niet!

Bosma haalt er zelfs het wetboek bij: Artikel 93 van het wetboek van strafrecht schrijft voor dat iemand die voorstelt "het Rijk onder een vreemde heerschappij te brengen", dertig jaar gevangenisstraf kan krijgen.

De politieke debatten in de Tweede Kamer worden zo steeds leuker, maar aan de andere kant ook een stuk ongeloofwaardiger. De uitspraken zorgden dan ook voor veel verontwaardiging bij de andere Kamerleden. "Wat een ontzettend grote onzin spreekt Bosma hier uit", zo sprak D66'er Kees Verhoeven.

Daad bij het woord voegen doet Bosma overigens niet. Hij gaat geen aangifte doen en ook geen motie van wantrouwen indienen. Bekijk hieronder het betoog van Bosma: 

Alle artikelen geladen. Overzicht →