PVV'er: Utrechtse moskee hoeft tóch niet in brand
Binnenland

PVV'er: Utrechtse moskee hoeft tóch niet in brand.

Mogge, keyboard-warriors. Alles goed? Lekker in de file gestaan vanmorgen in ruil voor uw wegenbelasting? Kwam de bus/trein op tijd? Slaafvrij-gekweekte koffie in de automaat? Mooi, mooi.

Goed, we trappen de dag af met de Utrechtse PVV-lijsttrekker Henk van Deún. Een man die negen jaar bij de recherche heeft gewerkt (hee Ahmed Marcouch, een PVV'er bij de politie!) en momenteel actief is als vakbondsconsulent bij de FNV.

Gisteravond op radionzender Bingo FM: Van Deún voert een verhit debat met tegenpool Mahmut Sungur van Turkenpartij DENK. Dat loopt niet helemaal lekker. In een verwoede poging zijn antipathie jegens islamitische gebedshuizen zo fel mogelijk duidelijk te maken, stelt hij dat hij hoopt dat moskee ULU in de wijk Lombok gewoon afbrand.

Presentator van het debat Marc van Rossum du Chattel grijpt daarop direct in en smeekt van Deún die walgelijke uitspraak terug te nemen, maar het lijdend voorwerp wil van geen wijken weten. Wel wil hij kwijt dat hij niets tegen moslims heeft. Hij wil alleen niet met hoofddoekjes geconfronteerd worden. Snapt u wel?

Niet veel later beseft Van Deún wat hij heeft losgemaakt met zijn, naar eigen zeggen, "onhandige woordkeuze". Omdat het moet gooit hij er daarom maar een verplicht excuusje uit.

U kunt de uitzending hier terugluisteren. De afbrand-uitspraak van Van Deún is te horen in minuut 25:23.

Alle artikelen geladen. Overzicht →