PVV:'Schilderwijk hermetisch afsluiten'
Binnenland

PVV:'Schilderwijk hermetisch afsluiten'.

De PVV in de Haagse gemeenteraad heeft vandaag gepleit voor het 'hermetisch afsluiten' van de Schilderswijk. Zij hebben bij monde van fractievoorzitter Karen Gerbrands ook een plan van aanpak: 'Politie erin, met honden. Zoeken naar wapens, explosieven en jihadistische contacten. Daarna oppakken en voor de rechter, denaturaliseren en uitzetten.'

De PVV acht het 'schoonvegen' van de wijk broodnodig omdat onlangs uit onderzoek is gebleken dat twintig procent van de terroristen uit den Haag komt. Volgens de partij zal een groot deel van de 170 Syriƫgangers uiteindelijk terugkeren naar de Schilderswijk.

Gerbrands gaat nog een stap verder en vergelijkt de Haagse wijk met het Belgische Molenbeek. Ze zegt: "Om te voorkomen dat den Haag ook wordt getroffen door een bloedige afslachting uit naar van Allah moet hier ook actie worden ondernomen."

Eng clubje

Overigens worden de PVV-plannen niet door erg veel partijen gesteund, zo meldt Omroep West. D66-raadlid Hanneke van der Werf zegt het 'te idioot voor woorden' te vinden en maakt zich naar eigen zeggen 'heel erg boos' over het in haar ogen onterecht naar beneden halen van de Schilderswijk. SP-fractievoorzitter Bart van Kent heeft slechts twee woorden over voor het voorgenomen plan van de PVV: "Eng clubje".

Alle artikelen geladen. Overzicht →