Pyromaan wil politie Baarn in de fik steken
Binnenland

Pyromaan wil politie Baarn in de fik steken.

Een heetgebakerde pyromaan heeft het voorzien op de hermandad van het rustieke plaatsje Baarn. Bij zeker drie medewerkers van de politie is brand onder de auto gesticht.

"Drie keer brandstichting bij een auto van een politiemedewerker in één jaar tijd en allemaal in Baarn. Dat is iets te toevallig. Er ging bij mij een belletje rinkelen toen ik maandag las dat weer een collega slachtoffer was", aldus een anonieme bron tegenover De Gooi- en Eemlander.

De  meest recente brandstichting vond afgelopen weekend plaats, toen een luide knal te horen was onder de auto van een politieagente. Vervolgens was er vuur te zien. Of het om een explosief of vuurwerk ging, is nog onduidelijk.

Eerdere brandstichtingen vonden eind juni en eind juli plaats, ook bij mensen die actief zijn binnen het politiekorps. "Misschien dat iemand op zoek is naar mensen in uniform?", aldus de anonieme tipgever.

De politie Baarn reageert koeltjes: "We onderzoeken alle zaken afzonderlijk en bij alle branden kijken we ook altijd naar eventuele verbanden." De woordvoerder wil niets zeggen over een mogelijk verband tussen de drie zaken maar zegt wel dat er nog geen verdachte is.

Alle artikelen geladen. Overzicht →