Qatar: 'Sterven er veel arbeiders? Valt wel mee'

Qatar: 'Sterven er veel arbeiders? Valt wel mee' 

05 mei 2021 - 13:01

Ze maken het ook alleen maar erger daar in het progressieve, moderne en mensenrechten-respecterende Qatar. Volgens een regeringswoordvoerder (sjeik Thamer Al-Thani) is de kritiek op de vele slachtoffers onder arbeidsmigranten niet gepast, want dat aantal zou niet zo buitensporig hoog zijn.

Volgens de Britse krant The Guardian zijn in Qatar de laatste tien jaar ruim 6.500 buitenlandse arbeiders overleden, het meerendeel bij het bouwen van voetbalstadions voor het WK dat volgend jaar gehouden wordt. Een schokkend aantal. Voetballers van onder meer Duitsland en Noorwegen riepen daarom rond de kwalificatieduels op om de mensenrechten te respecteren. Ook onze eigen nationale trots gaf een ongelooflijk krachtig signaal af: 'Football supports change'.

Maar volgens Qatar is dit allemaal niet zo gepast. "Ik denk dat het voortkomt uit het feit dat veel mensen niet op de hoogte zijn van de ontwikkelingen die ons land doormaakt. Qatar heeft duidelijk progressie gemaakt en zal dat blijven doen", aldus de sjeik tegenover persbureau DPA.

Het aantal van 6.500 sterfgevallen is volgens de sjeik niet buitensporig hoog gezien het aantal migranten dat in het land werkzaam is en hij stelt bovendien dat er al veel is verbeterd. "We hopen op meer begrip van voetbalbonden, fans en spelers voor het proces dat Qatar moet doorlopen om bijvoorbeeld de arbeidswetgeving te herzien. Zo'n verandering kost tijd, maar het gaat snel."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.