Raad v State veegt bezwaar natuurvergunning Zandvoort van tafel

Raad v State veegt bezwaar natuurvergunning Zandvoort van tafel 

05 juli 2023 - 10:56

U kunt binnenkort en komende jaren in ons landje lekker blijven genieten van het prachtige circus dat Formule 1 heet. De Raad van State heeft alle bezwaren omtrent de natuurvergunning voor het circuit van Zandvoort resoluut van tafel geveegd.

Dat is dus vette pech voor de natuur- en milieuorganisaties die het proces hadden aangespannen. Zij doen sinds 2019 hun uiterste best om u het raceplezier op het circuit van Zandvoort te ontnemen. Rechtszaak op rechtszaak op rechtszaak volgde. Iets met dat de natuurvergunning leidt tot een toename van stikstofneerslag op het nabijgelegen beschermde Natura 2000-gebied ‘Kennemerland-Zuid’.

De Raad van State wees de bezwaren die ze hadden aangevoerd tegen stikstofberekeningen die voor de natuurvergunning zijn gemaakt echter allemaal af. Daardoor kunnen alle races en evenementen op het circuit doorgaan. En dat is dus definitief.

Dus hop, binnenkort allemaal uw Red Bull-pakje aantrekken, Oranje wortel op uw hoofd zetten en met de Nederlandse vlag op de sneltrein naar Zandvoort. U kunt Max gewoon live, in het eggie, voorbij zien sjezen. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml