Raad van State zet streep door luchtkasteel Feyenoord City

Raad van State zet streep door luchtkasteel Feyenoord City 

26 oktober 2022 - 12:45

Kent u die grap van die club uit Rotterdam die al vijftien jaar lang een nieuw stadion gaat bouwen? Nou, die club bouwt voorlopig helemaal niks. En de stad ook niet. Heel veel woorden maar geen daden nu de Raad van State definitief een streep zet door 'Feyenoord City'.

Het is zo treurig dat het eigelijk ook wel weer grappig is. Voor wie het hele dossier gemist heeft: voetbalclub Feyenoord is altijd op zoek naar centjes, dacht een hogere begroting te creëren door voor heel veel geld een nieuw stadion neer te zetten, de gemeente deed enthousiast mee want wil de wijk opknappen en extra huizen bouwen, vervolgens praten praten praten en praten en nu zijn de bouwkosten te hoog. De club maakte daarom recent bekend niet verder te willen met de bouw.

De gemeente Rotterdam wilde de handdoek nog niet in de ring gooien, maar nu maakt de Raad van State gehakt van het bestemmingsplan: "De gemeenteraad van Rotterdam had bij het vaststellen van het bestemmingsplan 'Feyenoord City’ in december 2020 moeten inzien dat het plan om een nieuw voetbalstadion aan de Nieuwe Maas te bouwen, niet uitvoerbaar was", schrijft de RvS in de toelichting op de uitspraak. "In de eerste plaats omdat er geen zekerheid was over het daadwerkelijk gebruik van het nieuwe voetbalstadion door Feyenoord, maar ook omdat er 'serieuze onzekerheid en onduidelijkheid bestond over de vereiste financiële middelen' om het stadion te bouwen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml