PvdA'er steekt 48K in eigen zak
Binnenland

PvdA'er steekt 48K in eigen zak.

De griffier van de gemeenteraad van Westland kan op zoek naar een andere baan. Meneer heeft ontslag gekregen nadat hij de gemeente voor bijna 48.000 euro aan privé-uitgaven heeft laten opdraaien.

Meneer de PvdA'er was al sinds september geschorst, maar gisteravond ging zijn hoofd op het hakblok in de gemeenteraad en is er besloten dat hij niet meer mag werken voor de gemeente. Ook wordt alle schade op hem verhaald.

De griffier was naast griffier ook actief voor een verzetsorganisatie tegen windmolens. Voor die organisatie maakte hij 47.739 euro kosten over 2015 en 2016. Volgens de bedrijfsrecherche lijkt dat precies op het missende bedrag en constateren ze dat hij het onterecht heeft gedeclareerd. Volgens de griffier klopt daar niets van omdat het allemaal valt binnen het mandaat van de griffier.

Volgens de NOS was meneer niet alleen een jatmoos, maar zette hij ook zijn collega's in om dingen uit te zoeken voor zijn persoonlijke strijd tegen windmolens. Eén collega zou daar de halve werkweek mee bezig zijn geweest.

Alle artikelen geladen. Overzicht →