Raadslid Yildirim: 'NL verdient koekje van eigen deeg'
Binnenland

Raadslid Yildirim: 'NL verdient koekje van eigen deeg'.

Het Zwolse raadslid Cemal Yildirim heeft zich op Facebook negatief uitgelaten over de Nederlandse regering. Aanleiding waren de rellen die afgelopen weekend ontstonden onder Turkse Nederlanders. “Een koekje van eigen deeg” noemt hij de tegenreactie van Erdogan.

Hoewel Yildirim de nazi-uitspraken van Erdogan niet goedkeurt, vindt hij volgens De Stentor wel dat Nederland een tegenreactie kon verwachten, nadat zij een Turkse minister niet binnen wilde laten. “Rutte en de Nederlandse regering hadden de 400 jaar oude banden tussen Turkije en Nederland niet op het spel moeten zetten. Ik hoop dat zowel Nederland als Turkije hiervan een lesje leren en er samen uit proberen te komen.”

Koekje van eigen deeg 
Deze uitspraak staat in schril contrast met wat het raadslid eerder op Facebook uitkraamde. “Turkiye gerekeni yapmali ve Hollandayi bir ders vermeli! Koek van eigen deeg, Hollanda bunui hak etti.” Wat zoveel wil zeggen als: Turkije moet stappen ondernemen tegen Nederland en moet haar een lesje leren. Koekje van eigen deeg, Nederland verdiende het.”

Alle artikelen geladen. Overzicht →