Raadslid Tubbergen: 'Is dit nou de nieuwe bestuurscultuur?'

Raadslid Tubbergen: 'Is dit nou de nieuwe bestuurscultuur?' 

19 augustus 2022 - 10:03

Het kabinet besloot deze week - tegen de wens van de lokale raad in - om goedkeuring te geven aan het COA om een hotel in Albergen in de gemeente Tubbergen op te kopen om asielzoekers te huisvesten. Een landelijke overheid die de gemeente buitenspel zet, hoe kan dat? Raadslid Stijn Hesselink waarschuwt dat op deze manier het wantrouwen in de politiek alleen maar zal toenemen.

"Ik vraag mij weleens af of ze dit nou bedoelen met de 'nieuwe bestuurscultuur'?", zegt Hesselink in de nieuwe aflevering van Op z'n Kop. Want of het nu over de opvang van asielzoekers of over andere hoofdpijndossiers als stikstof/klimaat gaat, het landelijke kabinet lijkt met het doordrukken van besluiten geheel tegen de wens van lokale partijen en van de burger in te opereren.

Raakt Den Haag steeds verder verwijderd van het platteland? Hesselink denkt van wel: "Het meest bijzondere vind ik nog wel dat de landelijke VVD en CDA de lokale fracties, die het vaak met ons eens zijn, compleet lijken te negeren. Den Haag luistert gewoon niet." Rick van Velthuysen vult aan: "Ze hebben er gewoon schijt aan!"

Hesselink ziet de komst van honderden asielzoekers in zijn kleine gemeente niet zo zitten. "Je ziet aan Ter Apel hoe dat uit kan pakken." Maar wat kan hij nog doen, want volgens Marianne Zwagerman is Albergen nu de eerste maar het gaat natuurlijk nog veel meer dorpjes overkomen dat ze worden gepasseerd: "Ik ben koppig en geef nooit op. Dat is ook mijn Twentse mentaliteit, maar je voelt je wel overbodig en een roepende in de woestijn."

Luister hier naar de nieuwe aflevering van Op z'n Kop!  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml