'Rabbijn uit Nijmegen schuldig aan seksueel misbruik'
Buitenland

'Rabbijn uit Nijmegen schuldig aan seksueel misbruik'.

Weer een rabbijn die zijn handjes niet thuis heeft kunnen houden. Ditmaal betreft het Mendel L. die wordt beschuldigd van seksueel misbruik. Twee mensen die slachtoffer van hem zouden zijn geweest klappen uit de kast.

De Amerikaanse rabbijn is momenteel werkzaam in Nijmegen. Een van de vermeende slachtoffers is Meyer Seewald, die naam heeft gemaakt met een publiekelijke schandpaal voor 'seksrabbijnen'. Hij zou elf jaar zijn geweest toen hij tijdens een zomerkamp voor Joodse kinderen in de VS werd betast door Mendel, die toen kampbegeleider was.

Seewald is niet het enige kind waaraan de huidige rabbijn zich vergrepen zou hebben. Nog een tweede kampeerder beweert dat hij door L. apart is genomen (niet grappig) en intiem is betast.

Volgens onderzoek van De Telegraaf is de zaak destijds in de doofpot gestopt. De verantwoordelijk opperrabbijn Jacobs zou de zaak ondanks de meldingen slecht hebben uitgezocht.

Naar eigen zeggen was er geen aanleiding om te veronderstellen dat er 'strafbare feiten' zijn gepleegd. Nu een tweede slachtoffer zich heeft gemeld verandert de zaak ineens en zal er 'nieuw onderzoek' komen. Hopelijk wordt dit onderzoek wel grondig uitgevoerd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →