Rabobank pakt in half jaar 2,5 miljard winst over de rug van klanten

Rabobank pakt in half jaar 2,5 miljard winst over de rug van klanten 

10 augustus 2023 - 10:37

In een tijd dat burgers hun energiekosten en boodschappen niet kunnen betalen, is het dikke kassa voor de banken. Net als ABN Amro en ING, pakken ze bij de Rabobank even een vette winst over het eerste half jaar: in het geval van Rabobank 2,5 miljard, (bijna) een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. 

Hoe dat komt? Nou, de rente op leningen stegen, terwijl de rente op uw spaargeld daalde. De winst is voor de bank. De Rabobank verdiende zo maar liefst 1,4 miljard meer aan rente dan een jaar geleden. KATSJING! 

Gratis geld! En de directie en aandeelhouders profiteren lekker mee natuurlijk. Is toch niet uit te leggen anno 2023? Bij een organisatie Oxfam Novib pleiten ze daarom al voor een extra belasting voor banken op deze zogenaamde overwinst. Kunnen de Italianen ook, maar in Nederland zijn we waarschijnlijk weer te laf.

De NOS meldt dat de Rabobank wel in vergelijking met andere banken relatief veel geld apart moest zetten voor het geval het mensen niet lukt om leningen terug te kunnen betalen. Dat ging om 339 miljoen euro, tegenover 42 miljoen een jaar eerder. Nou, wat erg!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml