Racen op NK-grasmaaiercross: ‘Hoe meer bier, hoe meer plezier’

Racen op NK-grasmaaiercross: ‘Hoe meer bier, hoe meer plezier’ 

19 juni 2023 - 12:52

Er bestaat tegenwoordig een NK voor alles, dus ook voor grasmaaiercrossen. Nou ja echt Nederlandse kampioenschappen zijn het natuurlijk niet echt als er alleen maar boeren meedoen ver weg van de dicht bewoonde wereld. De boeren hadden in ieder geval een leuke dag: “Hoe meer bier, hoe meer plezier”.

Mocht je je afvragen wat een NK-grasmaaiercrossen inhoudt. Nou de organisator legt het zelf even uit: “We gaan hier met een grasmaaier rijden en kan kijken wie het snelst is”. Allemaal hartstikke leuk natuurlijk met een opgevoerde maaier 200 km/uur over de baan crossen. Maar hoe zit het dan met de stikstofuitlaat. Want tijdens hun werk stoten ze al lekker uit maar nu ook tijdens hun sport: “Maakt niet uit, dat klein beetje stikstof”. Een andere boer wordt zelfs een beetje agressief: “Ho ho, daar is de deur hè oprotten”.

Maar wat is er nou precies zo leuk aan het kijken naar rondrijdende grasmaaiers? Wij weten het ook niet en eigenlijk de mensen zelf ook niet: “Kijk je weleens naar de voetbal? Daar hebben ze een bal en schoppen ze hem weg. Ook dat is interessant”. Ach ja ieder zo z’n NK moet je maar denken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml