'Racisme dankzij links migratiebeleid'
Buitenland

'Racisme dankzij links migratiebeleid'.

De Belgische politieke partij N-VA ziet zichzelf niet als aanjager van etnische haatgevoelens bij onze zuiderburen. Volgens staatssecretaris Theo Francken (N-VA) zijn juist sp.a en Groen daar de oorzaak van. “Als er een klimaat bestaat waarin racisme gedijt, dan is dat een gevolg van hun desastreus migratiebeleid”, aldus de politicus. 

De Gazet van Antwerpen weet te melden dat Franckens uitlatingen volgen op een online haatgolf in België naar aanleiding van de dood van een jonge Marokkaanse Belg in Marokko. 

“Wie een desastreus opengrenzenbeleid voert, zal verdeeldheid oogsten”, zo meent Francken. “Als er een klimaat is waarin racisme gedijt, dan is dat een gevolg van een desastreus migratiebeleid waarvan veel Vlamingen in het stemhokje zeggen dat ze het te laks vinden.”

Het beleid mag dan lange tijd rampzalig geweest zijn, voor racisme is volgens de staatssecretaris echter nimmer een excuus. “Het is niet omdat er een desastreus migratie- en opengrenzenbeleid gevoerd is, dat je racistische uitlatingen moet doen.”

Alle artikelen geladen. Overzicht →