Upd: Braziliaanse rechter blieft wél Venezolanen
Buitenland

Upd: Braziliaanse rechter blieft wél Venezolanen.

WAAR IS DIE OPHEF NU? Mensenrechtenorganisaties die huilend van de politieke incorrectheid Twitter volmplempen met zielige plaatjes van tegen een grenshek aangedrukte hoopjes mens? Brazilië kan de toestroom van op beter leven hopende Venezolanen niet meer aan, heeft de grens potdicht getimmerd.

Die Tweetjes zullen er vast en zeker gaan komen, want migranten uit andere landen mogen Brazilië wél in. En Venezolanen mogen er ook weer uit. En dus is het racisme. En ook discriminatie. En oneerlijk. En stom.

Voor die Venezolanen is het eigenlijk best kudt. In eigen land woedt er een economische crisis, maar in Brazilië leven ze onder dezelfde erbarmelijke omstandigheden. Omdat wij verre van de lulligste zijn, is het misschien een aanrader om naar Nederland of Duitsland te komen. Vele Afrikanen gingen u voor. De kans dat u wordt teruggestuurd is nihil. Eigenlijk nog minder dan nihil. Dan kunt u óf gaan kraken, óf oneindig blijven procederen tot u eindelijk mag blijven. Win-win.

Een Braziliaanse rechter vindt dat de migrantengroep die momenteel al in Brazilië verblijft, beter over het hele land verspreidt moet worden. Zo kunnen de grenzen snel weer open voor nog meer toestroom. Dat is goed voor het land, want inwoners klagen massaal over migranten die zo'n goede invloed hebben op het land door zich voornamelijk bezig te houden met het plegen van overlast en criminaliteit.

Update 09.00 uur: Een rechter heeft in hoger beroep bepaald dat het eerdere vonnis niet in het belang is van Venezolanen die de sociaal-economische crisis in eigen land willen ontvluchten. En dus gaat de grens weer open.

Alle artikelen geladen. Overzicht →