Racistische RyanAir-passagier: Ik ben geen racist
Buitenland

Racistische RyanAir-passagier: Ik ben geen racist.

De Britse man die vorige week vrijdag verbaal helemaal de weg kwijtraakte in een Ryanair-vliegtuig en een bejaarde mede-passagier met donkere huidskleur onder meer een "lelijke zwarte klootzak" noemde, heeft in een televisieuitzending van ITV publiekelijk zijn excuses aangeboden.

Dader David Mesher stelt dat hij een woede-uitbarsting kreeg toen de vrouw niet reageerde op de vraag of hij voor haar langs mocht. Dat hij nu overal wordt neergezet als een racist zit hem erg dwars. "Ik ben op geen enkele manier een racist, maar kreeg gewoon een woede-aanval."

Delsie Gayle, ook aanwezig in de uitzending, kan de door Mesher gemaakte verontschuldigingen helaas niet accepteren omdat ze naar eigen zeggen "in haar hele leven nog nooit zó beledigd is."

Dan Ryanair. De vliegtuigmaatschappij heeft nadat men lucht kreeg van het incident direct excuses aan het slachtoffer gemaakt en de politie op de hoogte gebracht. Het personeel zou op het moment dat de ophef ontstond niets hebben vernomen van racistische uitlatingen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →