Racistische straatnaam hoeft niet te veranderen
Binnenland

Racistische straatnaam hoeft niet te veranderen.

De Paul Krugerstraat in Vlissingen hoeft niet van naam te veranderen vanwege verbindingen met slavernij en andere verschrikkelijke gebeurtenissen. Het zou namelijk voor te veel bureaucratische rompslomp zorgen.

Haters van de Paul Krugerstraat willen volgens PZC dat de naam van de straat verandert omdat op dit moment de gevolgen van het bewind van de negentiende-eeuwse leider van de Boerenstaat Transvaal verheerlijkt zouden worden. "Maar echte democratie houdt ook rekening met gevoelens van minderheden. Die schuif je niet zo terzijde", aldus Ank Muller, fractievoorzitter van het CDA.

Zij reageerde op gemeenteraadslid Albert Vader (PSR) die zijn steun voor de straatnaam had uitgesproken. "Met het ontkennen van je geschiedenis begint het verlies van je eigen identiteit. Ik vind dat die kleine partijen weleens een te groot podium krijgen. Je moet die straatnamen zien in het licht van die tijd." De reden dat de naam niet veranderd wordt is omdat er te veel huizen en bedrijven aan de Krugerstraat liggen die van naam zouden moeten veranderen.

De hele discussie omtrent Kruger begon als gevolg van een plan van de politieke partij DENK die graag de verheerlijking van het koloniale verleden aan wil pakken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →