'Racistische' visagiste wint publieksprijs 

17 september 2018 - 09:24

De Hoofddorpse visagiste Annemieke Tip, die door haar creativiteit kapotbedreigd werd door klaagvolk dat haar als racist neerzette, heeft spreekwoordelijk een lange neus getrokken naar haar critici door er met de publieksprijs vandoor te gaan.

Vorige week meldden wij u dat het zwart/wit of wit/zwart geschminkte gezicht leidde tot een lading aan kritiek, waarbij zelfs telefoontjes gepleegd werden waarin anonieme bellers dreigden Tip's kinderen iets aan te doen wanneer zij zich niet zou overgeven aan het slachtoffergedram.

Ook Janice Deul, die zichzelf vier jaar geleden gemakshalve bombardeerde tot 'mode-activist' nadat ze "het kippenvel op haar armen kreeg toen ze in de kantine van De Telegraaf besefte hoe wit haar collega's eigenlijk waren", kreeg bij talkshow De halve Nieuwe Maan een podium om uit te leggen dat "onbedoeld racisme toch ook echt racisme is".

Tip hield haar rug recht en ging gisteren in de Utrechtse Jaarbeurs met de publieksprijs aan de haal.

Dat ze bij het event niet als grote winnaar uit de bus kwam komt doordat de 'vakjury' de mening van het publiek niet serieus nam. Van de 25.000 binnengekomen stemmen op acht genomineerden, kreeg Tip er in haar eentje alleen al 7.700. Het bleek niet voldoende en de jury wees Magdalena Jaworska aan als winnares.  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie