'Racistische' Vlaardingers pruimen geen Polen
Binnenland

'Racistische' Vlaardingers pruimen geen Polen.

Het is zo'n mooi idee, tientallen noeste Oost-Europeaanse wodkaverslaafde amokmakers gastarbeiders huisvesten in een flat, waar ze allemaal gezellig wodka kunnen drinken bij elkaar kunnen zijn. Wel zo fijn, je landgenoten om je heen. Maarrrrr...Wijkbewoners zien er geen heil in, vrezen onrust in het normaliter zo kalme Vlaardingen. 

En dus spraken omwonenden van het beoogde kantoorpand waar voornamelijk Polen gehuisvest moeten worden gisterenavond hun onvrede uit tijdens een bewonersbijeenkomst. Een duidelijk ontevreden Polenhater: "Er wonen al super veel Polen bij ons in de wijk, waar we regelmatig last van hebben. Een flat met honderden Polen erbij kan echt niet."

Gemeente: laat maar komen

Volgens de gemeente kan dat overigens wel. Graag zelfs. Super enthousiast is wethouder Arnout Hoekstra: "Je kunt deze mensen beter op één plek hebben, zodat je ze makkelijker in de gaten kan houden. Dat is beter dan dat ze wonen in panden van huisjesmelkers door de gehele wijk."

Vergunning lijkt peanuts

De vergunning voor het ombouwen van het kantoorpand tot woonbestemming moet nog wel worden goedgekeurd, maar dat lijkt slechts een formaliteit. Het bedrijf Homeflex wil de huisvesting voor de Oost-Europeanen in de flat gaan regelen. "Er is veel vraag naar goedkope woonruimte voor deze arbeiders. Daar helpen wij ze graag mee."

Alle artikelen geladen. Overzicht →