Radicaliseringsexpert: Ik ben neergezet als fraudeur 

07 december 2017 - 17:29

Saadia Ait-Taleb - dat is die van vriendjespolitiek verdachte Amsterdamse radicaliseringsambtenaar - ontkent vandaag tijdens een kort geding tegen de gemeente dat ze ten tijde van haar job een relatie zou hebben gehad met iemand die werd ingezet voor haar afdeling.

Want hoewel er wel een 'innige vriendschap' was tussen de twee en er het nodige werd geflirt, kwam het nooit tot een relatie.

"Ik ben neergezet als groot fraudeur. Ik heb letterlijk elf jaar van mijn leven gegeven aan de gemeente Amsterdam en vind het zo’n ongelofelijk onrechtvaardige zaak", zegt ze dan ook. Ze eist daarom dat haar salaris tijdens de periode dat ze geschorst thuis zat alsnog op haar bankrekening wordt overgemaakt.

Whatsapp-conversaties tussen de twee zouden overigens iets anders vertellen. De gemeente vindt bovendien dat ze zich had moeten realiseren dat dit grote maatschappelijke impact zou kunnen hebben. Een anti-radicaliseringsambtenaar dient daarnaast "onafhankelijkheid en betrouwbaar" te zijn.

Saadia was topambtenaar op de afdeling Radicalisering en Polarisatie van de gemeente Amsterdam, waar ze vervolgens keihard in faalde.

Uit rapporten, e-mails en verklaringen van vijf betrokkenen bleek bijvoorbeeld dat zij meerdere malen deed alsof haar neus bloedde toen ze signalen kreeg over geradicaliseerde moslimjochies.

21 december volgt de uitspraak.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie