Radioloog heeft corona, werkt gewoon door

Radioloog heeft corona, werkt gewoon door 

08 november 2021 - 09:16

Ja dat is niet het goede voorbeeld geven natuurlijk... Terwijl de rest van Nederland weer minstens de helft van de week thuis aan het werk is omdat het aantal coronagevallen zo oploopt, is een besmette radioloog van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch 'gewoon' aan het werk, in plaats van tien dagen in quarantaine te zitten zoals het hoort.

Maar ja, een radioloog is natuurlijk ook iets anders dan pak hem beet een administratief medewerker of putjesschepper. We willen ten slotte ook niet dat de reguliere zorg nóg meer vertraging oploopt. Het JBZ wil in verband met de privacy niet op een individuele casus ingaan. "Maar ons beleid is dat als iemand onmisbaar is voor de continuïteit van de zorg, hij of zij onder strikte voorwaarden mag komen werken. Dat betekent dat iemand een medisch mond-neusmasker draagt en 1,5 meter afstand houdt", zegt een woordvoerster tegen het Brabants Dagblad.

Desondanks klagen geven de overige medewerkers aan zich niet veilig te voelen, maar wat blijkbaar voor de rest van Nederland wel geldt, geldt niet voor een ziekenhuis. Als zij het aankaarten bij hun leidinggevenden krijgen zij te horen dat 'het besmettingsrisico heel laag is': "Bizar dat juist het ziekenhuis dat zelf anders invult. Wij voelen ons onveilig. We hebben ook familieleden met een zwakke gezondheid", aldus een van hen, die anoniem wil blijven.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml