'RAF-terroristen gezien in Friesland'
Binnenland

'RAF-terroristen gezien in Friesland'.

Drie leden van de Duitse terreurgroep Rote Armee Fraktion (RAF) die op de vlucht zijn omdat ze gezocht worden wegens gewelddadige overvallen, zijn gesignaleerd in... Friesland. 

Persfotograaf Piet Bosma zag het trio op een parkeerplaats langs de snelweg A32 tussen Wolvega en Heerenveen, meldt de Leeuwarder Courant. In Heerenveen zijn ze mogelijk gezien in een winkel in het centrum.

Ook uit de rest van Friesland zijn de afgelopen weken meerdere tips gekomen. De politie speelt ze door naar hun Duitse collega's. Een woordvoerder tempert echter de verwachtingen, meldt de NOS. Mensen denken vooral bij zaken die veel media-aandacht krijgen criminelen te herkennen, terwijl dit in werkelijkheid gewoon onschuldige Friezen zijn. 

80.000 euro

De voortvluchtige terroristen hebben de laatste jaren gewelddadige overvallen gepleegd op supermarkten en geldtransporten. Een mobiele telefoon van het trio is voor het laatst gebruikt in Nederland en in hun auto werd een Nederlandse krant gevonden. Op de gouden tip staat een beloning van 80.000 euro. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →