Raketaanvallen op Oekraïne; Hoekstra 'geschokt'

Raketaanvallen op Oekraïne; Hoekstra 'geschokt' 

10 oktober 2022 - 11:22

De oorlog in Oekraïne. Was dit weekend de Krimbrug nog doelwit van een grote explosie, vandaag neemt Poetin wraak en zijn er in verschillende Oekraïense steden verspreid over het hele land raketaanvallen van de Russen geweest. 

Zelenski en co. spreken over een poging "om ons te vernietigen en van de aardbodem weg te vagen". Volgens de Oekraïeners zijn er bij de raketaanval op de hoofdstad Kiev zeker vijf doden en twaalf gewonden te betreuren. Het is nog onduidelijk hoeveel slachtoffers er in de rest van het land zijn gevallen.

De aanvallen vonden plaats tijdens de ochtendspits. Zelenski zei dat is geprobeerd om burgers te doden die thuis lagen te slapen of onderweg waren naar hun werk in Kiev. Het Oekraïense ministerie van Defensie beloofde dat nu zij "wraak" zullen nemen.

Ook onze Buitenlandminister Wopke Hoekstra heeft van zich laten horen. Hij is naar eigen zeggen "geschokt" door de recente raketaanvallen door Rusland op Oekraïne, schrijft hij op Twitter. Hij herhaalde dat Nederland Oekraïne steunt in de oorlog. "Wat er ook gebeurt, Poetin mag deze oorlog niet winnen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml